PROGRAMACIÓ

DIJOUS 23 DE JUNY

15.45 h

Concentració per anar a recollir la Flama del Canigó

Plaça de l’Ajuntament

Per anar a Dosrius a buscar la Flama del Canigó, amb avituallament de coques de Can Bargalló, cal que tingueu més de 12 anys (el recorregut és d’unes 2 hores) i que us inscriviu al Corriol, que us pot deixar una bicicleta.

Més informació a www.corriol.com.

16.30 h

Visita a la Casa Pairal, a càrrec dels Mansuets de Foc

Casa Pairal (C. Rosari, 59)

Els Mansuets de Foc portaran la Festa Major als avis i als més menuts, amb una demostració de foc i una cercavila.

18.00 h

Concentració de vilatans dels diversos sectors i cercavila per anar a rebre el Sant Ramon i el Pigat i la Lucía, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre

Plaça de l’Ajuntament

Les veïnes i els veïns dels diversos sectors del poble es concentraran amb les respectives banderes per anar tots junts en cercavila cap a l’espigó de Garbí a rebre el Sant Ramon, que portarà el Pigat i la Lucia, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre.

Podeu consultar la pàgina web de Bricbarca: www.bricbarca.org

18.15 h

Arribada del Sant Ramon i desembarcament del Pigat i la Lucía i els representants de cada sector, que portaran l’exvot del Sant Ramon i les banderes dels colors de la Rierada, amb Bricbarca, les colles de l’AVAL i La Tropa Teatre

Platja de l’espigó de Garbí

El quillat Sant Ramon i les embarcacions de Bricbarca portaran el Pigat i la Lucia, l’exvot del Sant Ramon, i els representants de cada sector amb les banderes respectives de la Rierada. A la platja hi haurà delimitada una zona per a cada sector, on el poble esperarà l’arribada de la seva bandera, amb Bricbarca, els Ssstrèpits de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre.

Els exvots mariners eren ofrenes fetes a una divinitat en senyal d’agraïment i en compliment d’un vot o en record d’un benefici rebut. Normalment consistien en un model d’una embarcació o d’un retaule policromat que es penjava a la paret o al sostre de l’ermita o capella on es venerava aquell sant o mare de Déu.

La gent de mar vilassarenca feia les seves ofrenes al santuari de La Cisa, un dels principals santuaris mariners de la costa catalana. Per recuperar la tradició dels exvots, Bricbarca ha construït un model del Sant Ramon que romandrà a l’escala de l’altar major de l’església durant la Festa Major de Sant Joan.

18.30 h

Cercavila per anar al pregó i la hissada de banderes de la Rierada, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre

Platja de l’espigó de Garbí

La comitiva, que portarà l’exvot del Sant Ramon, es dirigirà cap a l’Ajuntament per escoltar el pregó i fer la hissada de banderes dels tres colors de la Rierada (verd, taronja i blau).

18.45 h

Actuació de la Turrunats Band amb la interpretació de l’obra No hi ha res com Vilassar

Plaça de l’Ajuntament

La Turrunats Band, nascuda en el si de l’Aula de Música, està formada per músics i aficionats del nostre poble. Sota la direcció d’Eva Vinaixa ens oferirà obres per a instruments de vent, arranjades per a ser tocades al carrer de forma ambulant, entre elles, No hi ha res com Vilassar, composada el 1951 pels vilassarencs Josep Pol i Ramon Castells.

19 h

Pregó de Festa Major, a càrrec de la soprano vilassarenca Rosa Mateu i Sacristan, gran petardada, actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar, i exhibició dels Mansuets de Foc i de les colles de l’AVAL

Plaça de l’Ajuntament

La responsable de realitzar el pregó serà la soprano vilassarenca Rosa Mateu i Sacristan. A continuació, gran petardada i actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar. Els Mansuets de Foc, el drac Cremavila i les diverses colles de l’AVAL faran una exhibició.

20.15 h

Celebració de la Festa dels Països Catalans, a càrrec dels Ssstrèpits de l’AVAL i La Tropa Teatre. A continuació, cercavila per encendre la foguera de Sant Joan, a càrrec dels Mansuets de Foc

Plaça de l’Ajuntament

La Flama del Canigó arribarà a la plaça de l’Ajuntament, on serà rebuda pels Ssstrèpits de l’AVAL. Tot seguit, La Tropa Teatre llegirà el missatge d’Eliseu Climent i es recollirà en un peveter el foc. A continuació, una cercavila encapçalada pels Mansuets de Foc portarà la Flama per encendre la foguera ubicada al solar entre els carrers Santiago Rusiñol i Enric Granados.

Enllaç al missatge: https://www.omnium.cat/ca/projectes/flama-canigo/missatge

Aquesta activitat és possible gràcies a la col·laboració desinteressada del Club Ciclista Vilassar de Mar, Corriol i Forn de Pa Bargalló.

21.30 h

Sopar popular i concurs de truites, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

Vine amb els teus amics, amigues o familiars i participa del gran concurs de truites del Maresme. Demana coca de Sant Joan i cava a la barra!

23.30 h

Concerts de revetlla amb Meritxell Neddermann, Los Ignorantes i el punxadiscos Wicket, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

La nit de la revetlla de la Rierada comptarà amb l’actuació de Meritxell Neddermann, Los Ignorantes i el punxadiscos Wicket.

Podeu consultar la pàgina de la Rierada: www.rierada.cat.

23.30 h

Revetlla de Sant Joan amb Versión Imposible i actuació d’un punxadiscos

Escola Pérez Sala

Versión Imposible serà el grup encarregat d’animar la revetlla de Sant Joan. Encapçalat pel showman David Moreno, amb l’acompanyament de cinc músics, el grup versionarà artistes de totes les èpoques i estils (Fito, Dani Martín, Shakira, Julio Iglesias, Camilo Sesto, Eros Ramazzotti, Louis Armstrong, Estopa…), en una proposta en què no faltarà l’humor i una posada en escena teatral. I, en acabar, un punxadiscos allargarà la nit.

Podeu consultar la pàgina web de Versión Imposible: www.versionimposible.com