PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 24 DE JUNY

En acabar els concerts, Corretorrats, cercavila dels Mansuets de Foc

De l’aparcament del Patronat Parroquial fins a la plaça de l’Església

En acabar els concerts, torna el Corretorrats, una petita cercavila amb foc des de l’aparcament del Patronat Parroquial fins a la plaça de l’Església per animar la matinada. Retem els més valents a córrer amb nosaltres davant del foc, sempre ben protegits i amb ganes de passar-nos-ho bé!

Per als propietaris d’establiments i veïns

-Per evitar accidents, retireu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc com, per exemple, testos, taules, cadires, para-sols…

-Retireu els vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc.

-Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir l’entrada de coets i guspires.

-Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals exteriors per prevenir que es puguin encendre.

-Protegiu els aparadors i les vidrieres ubicades en l’itinerari que seguiran els grups de foc. Podeu utilitzar com a protecció cartrons per tal d’evitar cremades als vidres i altres elements de l’immoble.

-Desconnecteu tot tipus d’alarmes

-Encara que els assistents al correfoc us demanin aigua per reduir la calor, no els en tireu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en una direcció imprevista.

-No col·loqueu decoració penjada dels fanals, balcons, parets, carrers ni places en tot el recorregut del correfoc.

Per als espectadors i els participants

-Informeu-vos bé del recorregut del correfoc i seguiu les recomanacions i les indicacions dels serveis d’ordre per tal que la vostra participació en el correfoc esdevingui una autèntica festa.

-La roba idònia per assistir a un correfoc és la de cotó, amb mànigues, pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin bé els peus. Eviteu participar activament en l’acte si porteu roba de fibra sintètica, ja que provoca greus cremades en el cas que accidentalment s’encengui.

-Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no corregueu, ja que les flames revifarien.

-Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu les aglomeracions i els embussos de gent.

-No demaneu aigua als veïns. Així, evitareu bloquejos i relliscades i que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

-No porteu els vostres infants més petits a primera línia de foc

-No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

-No es pot encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o receptacles de material pirotècnic ni a prop dels portadors del material que utilitzen els grups.

-Eviteu posar-vos sota el material pirotècnic que trobeu a la via pública quan sigui encès al pas del correfoc.

-Mantingueu la distància de seguretat adequada per resguardar-vos de les espurnes i detonacions dels productes pirotècnics que s’usen tradicionalment.

-Salteu sempre endavant i mai enrere, individualment o bé en grups molt reduïts, i no us col·loqueu mai entre els timbalers i els diables per no destorbar les colles.

-En tots els casos i, per tant, també si es produeix un accident, l’incompliment d’aquestes mesures de seguretat i recomanacions per als actes de foc serà responsabilitat de cada participant.

5.45 h

Despertada sorollosa, a càrrec dels Mansuets de Foc i, a continuació, enlairament de coets

Plaça de l’Ajuntament

Els Mansuets de Foc i els Sons de Vilassar de Mar de l’AVAL conviden els vilassarencs a seguir la gresca amb la despertada sorollosa per tot el poble. I per acabar les matinades es llançarà un coet cada minut des del terrat de l’Ajuntament.

6.00 h

Xeringada de final de festa, a càrrec de la Rierada

Plaça de l’Ajuntament

Només hi ha una manera d’acabar la nit de Sant Joan… I és amb aigua! Porta les eines que consideris per defensar el teu sector.

De 10 a 21 h

33a Fira de dibuix, pintura i ceràmica de Vilassar de Mar, a càrrec de VilassART

C. Sant Pau

La Fira de dibuix, pintura i ceràmica de Festa Major, organitzada per VilassART, ens permetrà gaudir amb les obres de diversos artistes plàstics.

Podeu consultar la pàgina web de Vilassart: https://vilassart.cat/

11 h

Solemne eucaristia concelebrada en memòria del naixement de sant Joan Baptista. Església Parroquial, amb la participació del Cor Parroquial Sant Joan i la Coral Englantina. A la sortida de l’ofici, ball de figures, a càrrec de les colles de l’AVAL

Plaça de l’Església

La solemne eucaristia concelebrada en memòria del naixement de sant Joan Baptista, patró de Vilassar de Mar, comptarà amb la participació del Cor Parroquial Sant Joan i la Coral Englantina que interpretarà la Missa Pontificalis de Lorenzo Perosi, acompanyats a l’orgue per la concertista Rosa Capilla. En acabar l’ofici es cantaran els goigs tradicionals de Sant Joan. A la sortida de l’ofici, les figures de l’AVAL oferiran els seus balls.

18 h

Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira (amb aforament limitat)

Casa Museu Carme Rovira

Inscripcions al correu electrònic rutesfestamajor@gmail.com i al número de whatsapp 691813861, com a molt tard, fins a les 13 h del 22 de juny. Les places són limitades

18 h

Inauguració de la LXII Exposició Col·lectiva de VilassART i de l’exposició del Concurs de Pintura i ceràmica de Festa Major 2022, a càrrec de VilassART.

Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8) i Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36)

La LXII Exposició Col·lectiva de VilassART amb obres de pintura, dibuix i ceràmica realitzades per les persones associades i l’alumnat es podrà veure fins al 28 d’agost a l’Espai Cultural Can Bisa i a l’Hotel d’Entitats fins al 30 de juny. La inauguració tindrà lloc a Can Bisa i el posterior vernissatge a l’Hotel d’Entitats, on també s’inaugurarà l’exposició del Concurs de pintura i ceràmica Festa Major 2022

Acte patrocinat per Agrícola de Vilassar.

Podeu consultar la pàgina web del Museu Municipal: https://museuvilassardemar.cat.

18.30 h

Proclamació de guanyadors i lliurament del premi "Josep Maria Gomis" a la millor obra en pintura i dibuix i el premi "Salvador Giol" a la millor obra de ceràmica, a càrrec de VilassART

Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36)

Una novetat d’enguany és la instauració dels premis “Josep Maria Gomis” a la millor obra en pintura i dibuix i “Salvador Giol” a la millor obra de ceràmica, dotats ambdós amb una prestació econòmica de 300€ cadascun.

Acte patrocinat per Agrícola de Vilassar.

Podeu consultar la pàgina web de Vilassart: https://vilassart.cat/

19 h

Espectacle d’animació Set Up de la Cia. Els Barlou.

Plaça Picasso

Fascinats per la fastuositat de les grans produccions, tres excèntrics personatges pretenen emular-les de la manera que saben: amb un gust més que dubtós i una imatge molt particular que no impedeix que facin gala d’una gran malaptesa i d’una descoordinació del més alt nivell. Espectacle que alguns titllarien de metacirc (circ dins del circ), nosaltres en diem passar una bona estona. I està comprovat! Passin i vegin: malabars, màgia, monocicles i equilibris desequilibrats plens d’humor i acció són els ingredients principals d’aquest espectacle de teatre / circ per a tots els públics.

Podeu veure un vídeo de l’espectacle a la pàgina web de la Cia. Els Barlou: https://www.barlou.cat/videos

19.30 h

Ballada de swing, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

Espai obert perquè puguis compartir una estona de ball en bona companyia.

20 h

Concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal

Escola Pérez Sala

La Principal de la Bisbal, fundada el 1888 i dirigida en l’actualitat per Francesc Cassú i Jordi, està formada per dotze músics i quatre veus. Aquest vespre ens oferirà un magnífic concert que barrejarà idiomes, estils i músiques amb l’objectiu de fer-nos sentir que la música ens pot emocionar com cap altra de les arts.

Podeu consultar la pàgina web de La Principal de la Bisbal: http://laprincipaldelabisbal.com/portal/

21 h

Gran paellada popular, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

Sopar popular, amb opció vegana. Reserva el teu tiquet durant els dies previs a www.rierada.cat.

22 h

Ballada de sardanes amb la cobla Principal del Llobregat

Plaça de l’Ajuntament

La cobla Principal del Llobregat, fundada el 1929 a Cornellà de Llobregat, va obtenir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya amb motiu del seu 75è aniversari. Destaca pel seu treball conjunt amb formacions corals, instrumentals i rítmiques, per la col·laboració amb altres cobles i la participació en múltiples cicles musicals. En aquesta ocasió, interpretarà un programa especial de Festa Major. I després, coca i cava per a tothom.

Podeu consultar la pàgina web de la Llobregat: https://lallobregat.wixsite.com/lallobregat

22 h

Concert de Festa Major amb The Tyets i actuació del punxadiscos Roger Freedom

Escola del Mar

El grup The Tyets està format pels mataronins Oriol Ramon i Xavier Coca. El seu primer disc va ser Trapetón, però la popularitat els va arribar el 2019 amb la cançó «RRHH (Tinc una casa)». El 2020 van treure el disc El Pipeig. Ells mateixos encasellen el seu gènere musical amb l’etiqueta de “trapeton” (trap i reggaeton), tot i que les seves lletres destaquen per la seva temàtica humorística, allunyada de les temàtiques habituals del reggaeton i del trap. Són els creadors de molts dels hits estiuencs dels darrers dos anys.

Podeu veure un vídeo The Tyets: https://www.youtube.com/watch?v=TqTYx2h_liI

I, a continuació, actuació del punxadiscos vilassarenc Roger Freedom. Després d’haver produït múltiples cançons electròniques durant els darrers anys, arriba amb una sessió energètica plena de melodies que de segur que reconeixes.

22 h

Cinema a la fresca, a càrrec de la Rierada.

Aparcament del Patronat Parroquial

Cinema a la fresca amb la col·laboració de la Plataforma del Cinema de Vilassar de Mar. Un acte per compartir amb amistats i amb la família. Demana les crispetes a la barra!

22.30 h

Correfoc de Festa Major, amb els Mansuets de Foc

De la plaça Picasso a la plaça del Círcol

El tradicional correfoc dels Mansuets de Foc amb els Diables Isclots de Dosrius, fillols dels Mansuets de Foc, començarà a la plaça Picasso, continuarà per la plaça Jeroni Gelpí i seguirà pels carrers Picasso, Montevideo, Sant Joan, Montserrat, Santa Isabel, Sant Ignasi i plaça del Círcol, on finalitzarà.

Per als propietaris d’establiments i veïns

-Per evitar accidents, retireu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc com, per exemple, testos, taules, cadires, para-sols…

-Retireu els vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc.

-Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir l’entrada de coets i guspires.

-Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals exteriors per prevenir que es puguin encendre.

-Protegiu els aparadors i les vidrieres ubicades en l’itinerari que seguiran els grups de foc. Podeu utilitzar com a protecció cartrons per tal d’evitar cremades als vidres i altres elements de l’immoble.

-Desconnecteu tot tipus d’alarmes

-Encara que els assistents al correfoc us demanin aigua per reduir la calor, no els en tireu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en una direcció imprevista.

-No col·loqueu decoració penjada dels fanals, balcons, parets, carrers ni places en tot el recorregut del correfoc.

Per als espectadors i els participants

-Informeu-vos bé del recorregut del correfoc i seguiu les recomanacions i les indicacions dels serveis d’ordre per tal que la vostra participació en el correfoc esdevingui una autèntica festa.

-La roba idònia per assistir a un correfoc és la de cotó, amb mànigues, pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin bé els peus. Eviteu participar activament en l’acte si porteu roba de fibra sintètica, ja que provoca greus cremades en el cas que accidentalment s’encengui.

-Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no corregueu, ja que les flames revifarien.

-Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu les aglomeracions i els embussos de gent.

-No demaneu aigua als veïns. Així, evitareu bloquejos i relliscades i que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

-No porteu els vostres infants més petits a primera línia de foc

-No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

-No es pot encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o receptacles de material pirotècnic ni a prop dels portadors del material que utilitzen els grups.

-Eviteu posar-vos sota el material pirotècnic que trobeu a la via pública quan sigui encès al pas del correfoc.

-Mantingueu la distància de seguretat adequada per resguardar-vos de les espurnes i detonacions dels productes pirotècnics que s’usen tradicionalment.

-Salteu sempre endavant i mai enrere, individualment o bé en grups molt reduïts, i no us col·loqueu mai entre els timbalers i els diables per no destorbar les colles.

-En tots els casos i, per tant, també si es produeix un accident, l’incompliment d’aquestes mesures de seguretat i recomanacions per als actes de foc serà responsabilitat de cada participant.

23 h

Ball de Festa Major amb La Principal de la Bisbal

Escola Pérez Sala

La Principal de la Bisbal ens oferirà una nit de ball amb música, so i llum, amb una selecció de les cançons actuals i de les cançons de tota la vida, que han passat de generació en generació i que són portadores vives de la festa.

Podeu consultar la pàgina web de La Principal de la Bisbal: http://laprincipaldelabisbal.com/portal/

23.45 h

Concert de Jovedry, Andana i actuació del punxadiscos Sisk, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

Per a aquesta nit de Festa Major, la Rierada ha programat una sèrie de concerts amb Jovedry, Andana i un punxadiscos.

Podeu consultar la pàgina de la Rierada: www.rierada.cat.